www.vesta-mebel.eu

SITTNING е новата лимитирана колекция на ИКЕА за трапезата, която в чуждите сайтове изглежда ще излезе през септември, но аз мога да ви уверя, че нашата софийска Икеа вече могат да се намерят ако не всички, то може би почти всички продукти от нея – можете да ги откриете на първия етаж при останалите предмети за трапезарията. Всъщност при последното ми ходене до там, което беше по работа и съответно бързах доста, все пак нямаше как да не се спра и да не замисля много сериозно дали да не си купя нещо от тази серия – най-вече ми харесаха красивите сиви цветовете на порцелана и разкошния дизайн на лъжичките и виличките и разбира се си тръгнах с по нещо за душата, макар да не пасва на почти нищо вкъщи :) 

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

Серията се състои от близо 40 различни предмета – чинии и чаши, покривки, прибори за хранене, вази, свещници и глинени съдове. Материалите са масивно дърво, ръчно духано стъкло, памук и фелдшпатов порцелан, чиято текстура много харесвам. Цветовете и цялостното усещане на колекцията е топло есенно – с тъмни сиви тонове на чиниите и кърпите, допълнени с горчица и тъмна лавандула, стоплени от дървените дъски и топлите цветове на стъклените чаши и кани с гладки повърхности. Приборите за хранене са с доста необичайна форма, която изглежда дори неудобна, но всъщност тежат много приятно в ръка и предизвикват човек да се храни с повече внимание и наслада.

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

 

“SITTNING is about framing the food as much as the moment. We all love to meet with friends, sharing something more than just a meal. To make it effortless and beautiful, in a casual, warm and inviting way.”
Sigga Heimis
Creative Leader of SITTNING

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

Предлагам също да разгледате и корковите мебели от серията SINNERLIG, която също е лимитирана – те се виждат още на входа поне засега.

Всички снимки са от прескита на Икеа.

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...