www.vesta-mebel.eu

Стилът на Олга Акулова се отличава с онзи луксозен минимализъм, който кара хората да се чувстват добре, независимо какви стилови предпочитания всъщност имат. Такъв е и новият й проект – апартамент в жилищна сграда в Киев с гледка към р. Днепър. Мястото е интересно – намира се в новопостроеният квартал Новопечерськi Липки – огромна за софийските мащаби жилищна структура, разположена на повече 19 хектара в центъра на Киев. Построен за заможни клиенти, кварталът е богато озеленен, със собствена добре развита инфраструктура и високи сгради с повече от 30 етажа и апартаменти, някои от които с внушителни размери от над 200 кв. м.

www.vesta-mebel.eu

В един от тези апартаменти бих искала да се разходим днес. Собственикът е живял в Испания, а сега дели времето си между Украйна и Латвия и се обръща към Олга Акулова с желанието да създаде модерна квартира за себе си като перфектно място за парти и почивка. Условието му е да се създаде отворено пространство, в което централно място заемат високите стъклени витрини с гледка към реката, както и оставения видим бетон на таваните. 

Друго условие на клиента е интериорът да не изисква много подръжка, което довежда до използването на Smart House система – за контрол на средата, което включва дистанционен контрол (чрез таблет) на температурата в апартамента, системата за сигурност, осветлението и телевизията.

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

Още в начален етап на проекта е решено кухнята да е Natural Skin на Minacciolo – модел, проектиран специално с мисълта за модерните жилища без стени и тя, заедно с красивата минималистична камина от Waco & Co, се превръща в една от фокусните точки на този апартамент. Съхранението на продукти е поместено във висок обем от ляво, докато цялата подготовка на храната е оставена за разположения централно кухненски остров с метален плот. Масата за хранене е залепена директно за него, което превръща приготвянето на храна и храненето в социализиращо преживяване. Лично аз в тази зона най-много харесвам красивите медни столове Real Good Chair от BluDot, които внасят топъл акцент, но и остаряват много красиво.www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

Зоната на ниското сядане е разделена на две части – едната е организирана около камината, а другата в съседство – около телевизора. Първата е по-социалната част, затова включва и два стола Butterfly, докато във втората меката мебел е предвидена за излежаване и почивка. Стената, на която се намира телевизорът, крие гардеробна зона, която заема цялата стена, водеща към спалнята, но е отворена и част от целия обем на жилището, отделена единствено със стъклена преграда.  www.vesta-mebel.eu

Стояща дървена библиотечка отделя дневната зона от зона за релакс, в която има и малко работно място, а стъклена плъзгаща врата до тавана може изцяло да затвори прилежащата спалня, но през деня я превръща в част от целия обем. Банята също е много интересна. Основен елемент в нея са ваната, която е красив модел от дърво, проектираният през 1999 г. от Benedini Associati за Agape – Woodline; и озелената стена, на която опира ваната. Стената не изисква чак толкова поддръжка, колкото изглежда, защото се полива с автоматична система, която се включва от мокрото помещение, но пък създава наистина неповторима атмосфера в това помещение.

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.eu

 

Сайтът на Олга Акулова. Фотографиите са от Андрей Авдеенко.

Ако все още не съм успяла да ви убедя, че украинските архитекти са много добри (или пък точно защото съм успяла :)), вижте още един красив интериор от Украйна – на студио NOTT, отново през обектива на Авдеенко.
Благодаря за вниманието!

Ако статията ви е харесала, абонирайте се за следващите по мейл или ме последвайте във facebook, twitter или bloglovin!


 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...