www.vesta-mebel.eu

Марина ди Рагуса е красиво село, известно с плажовете си. Намира се на остров Сицилия, на противоположния бряг срещу Малта и макар да има само 4070 жители, през летните месеци гостите достигат до 60 000 души. Аз лично не бях чувала за селото докато не реших, че минималистичния интериор, който гледам вече цяла седмица, трябва да бъде проучен по-основно. Така попаднах на италианското студио Nunzio Gabriele Sciveres, което проектира няколко къщи в Марина ди Рагуса, една от които е EBM House. Къщата е част от комплекс къщи, каквито могат да се видят и по нашето черноморие, но с доста по-интересно разположение – постройките са разместени като отделни клетки, за да направят място на вътрешна градина, която сякаш преминава през големите стъклени врати от двете страни на дневната и прави издъления план на жилището много по-широк и преливащ към външното пространство. 

www.vesta-mebel.eu

Планът е много дълъг – размерите са 5.6 на 28 метра, като цялото пространство е отворено и отделните зони преливат една в друга, като единствено затворените обеми на кухнята и баните играят ролята на преграда между дневната и нощната зона. Когато е необходимо отделяне на спалните, плъзгащи се панели преграждат пространството изцяло, а ако има гости кабинетът също бързо се трансформира в стая за гости. 

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

Интериорът е силно минималистичен, но ярки цветови акценти на дамаските на мебелите и райетата на килимите, използвани пестеливо, но съвсем на място, го спомагат да изглежда уютен. Специално диванът Strip на Arflex е централен акцент в дневната с красивия тюркоазен нюанс на дамаската. Подът е от полиуретанова смола в бяло, стените са боядисани в същия цвят. Отвън в градината пътеките са от тунизийски варовик, който също е много светъл. Осветлението е от Floswww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

Открито в Archilovers. Фотографиите са на Филипо Поли. Сайт на проектантите – Nunzio Gabriele Sciveres

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...