www.vesta-mebel.eu

Като голям почитател на книгите никога не пропускам интериорите с хубави библиотеки. Особено предвид колко рядко ми се случва да ги виждам напоследък у нас. Този апартамент един от тези интериори – привлече ме с красивата вградена библиотека в дневната. Самата дневна съвместява функциите на дневна, трапезария и кухня в едно помещение. Една цяла стена е отделена на библиотеката, а тази до нея е боядисана в тъмно сиво така че телевизорът почти изчезва визуално на нейния фон. Другата й роля е да прегражда мястото към коридора с подхода към спалните. От тази страни сивата стена се превръща в чудесен фон за колекция картини.

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

Паркетът е особено живописен, а шарените циментови плочки на пода в кухнята продължават това усещане, докато стените и тук са изцяло в бяло като горни шкафове изцяло липсват и така превръщат кухнята повече в част от общото помещение, отколкото отделно място за приготване единствено на храна.

www.vesta-mebel.eu

Циментът е използван и за плотове на трапезарната маса и на нощните шкафчета в спалнята. А естествените шарки на дървото са използвани и в спалнята под формата на графична табла за легло, която продължава по цялата дължина на стената.www.vesta-mebel.eu

Входната врата е боядисана в светло синьо, което е продължено но още няколко места в апартамента – например в синьото дървено столче в кабинета, или сини съдове в кухнята. Останалите столове са от Тонет. www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

Вградената мебел в кабинета следва стила на библиотеката в дневната, а стаята може да се превърне и в спалня за гости при необходимост. 

www.vesta-mebel.eu

Сайт на проектанта – ARQ Renata Ramos. Открито в Design Milk. Фотография от Marcelo Donadussi.

 

Благодаря за вниманието!

Ако статията ви е харесала, абонирайте се за следващите по мейл или ме последвайте във facebook, twitter или bloglovin!


 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...