vesta mebel-odealo na kanape

Времето изведнъж заприлича повече на зимно, отколкото на лятно и сега единствената ми мисъл сутрин е колко топличко е под завивките и как не ми се става за работа. Навън е студено, а и вкъщи също, защото кой пуска отопление в първата седмица на октомври? В дни като днешния разбирам напълно защо датчаните са измислили непреводимата концепция за “хюге“, която да ги поддържа в студените и дълги северни нощи. Точно затова сега най-хубавото нещо, което може да ми се случи, в този един мрачен и влажен есенен ден да прекарам деня сгушена под мекичко топло одеяло с чаша ароматно кафе и хубава книгаМоже би затова имам толкова много одеяла вкъщи :)  


Най-долу ще намерите и по-актуални идеи.

vesta mebel - odealo na stol4e

Одеялце от старата колекция на An Angel at my Table

Все още е петък обаче, така че най-доброто, което всички можем да направим, е да си помечтаем за съботната утрин и да се вдъхновяваме, а аз ще ви разкажа и кои са любимите ми одеяла в момента и къде могат да се намерят.

vesta mebel - odealaТези прекрасни одеяла открих при Free to be Lea

Бих искала да споделя и няколко от любимите ми одеяла, които могат да се купят и в София.

vesta mebel-shaggy aiko

Започвам с почти най-любимото ми одеяло от Айко. Преди имаха модел в същия цвят в комбинация с бяло, който вече е наистина най-любимият ми, но нещата се променят. А и тази година се предлагат и няколко други също много приятни цветове!

vesta mebel-polareno odealo aiko

Отново от Айко, този път обикновеното поларено одеялце, което се предлага почти навсякъде и във всякакви цветове на много ниска цена. Мекичко, топло, тънко и много леко – супер удобно за носене нанякъде. Избрах тези заради хубавите цветове – този тип одеяла обикновено са доста шарени или поне в ярки цветове. Много удобни са за излет, но и да се наметнеш с тях на терасата докато пиеш сутрешното кафе!

vesta mebel-ofelia-ikea

Офелия” от Икеа – много мекичко и в много хубави, лесни за съчетаване цветове.

vesta mebel-mika-domko

Мика” от Домко. Това е одеялото, което съм купувала в най-много разцветки не само за мен, а и за подаръци. Много мекичко, също доста леко и лесно за пренасяне и е любимият ми избор за пред телевизора с някой хубав филм късно вечер :)

vesta mebel-bardo aiko

И за да не кажете, че имам афинитет само към рошавите одеяла ;), ви предлагам и това памучно кафяво одеяло, което се съчетава добре дори с елегантната италианска кожена гарнитура, предлагаща по-скоро естетика за офиса, отколкото домашен уют – страшно трудно постижение, което заслужава да се отбележи! Освен това в момента и намалено :) От Айко. Моето ползвам в спалнята – стои перфектно с кафевите ми чаршави и топли допълнително през зимата.

vesta mebel-Windsor-Plush-Blanket

Другото любимо кафяво одеяло е Windsor – много дебело, страшно меко и плюшено! И да, напоследък много харесвам кафяво в какви ли не разновидности!


И някои нови неща, които се случват междувременно – например при всяко ходене до Икеа в момента ми се налага да си напомням, че нямам място за нови одеяла, а всъщност си харесвам цели три от техните модели и накрая вероятно ще се обзаведа с поне едно, въпреки, че това ще означава наистина много креативност в намирането къде да ги прибирам, когато не ги използвам:

Ikea/Stockholm: слагам го на първо място, защото твърде много прилича на бебешкото ми одеялце, за да мога да реагирам по друг начин освен с “искам го”. Някои неща те карат да се чувстваш уютно просто защото ти напомнят за едно време! 

Ursula – заради плетката, цвета и колко е удобно за декориране.

Gurli – много меко одеяло и с чудесен цвят. А и нямам друго толкова леко одеяло, което е пропуск.

 

Последно искам да спомена вероятно най-скъпото одеяло, което някога съм си харесвала – в стилно черно и бяло, с две страни, от чиста вълна, само да спомена, че е малко трудно да се изтъче по този начин, така че дори това ме привлече, с геометрични символи, които при това не са произволни – испански кръстове; ромбове, символизиращи очи и символи на племето Навахо. Макар и чак от Америка, на мен ми се струва, че ще изглежда страхотно в някоя спалня в скандинавски стил.Vesta mebel-Pendleton-Los-Ojos-Blanket

А по-долу можете да видите още идеи, включително за одеяло, което се прибира и закопчава и е удобно за носене (по този начин са се носели одеялата от зад на седлото по времето, когато все още се е нощувало навън без преди това да се мине през Декатлон.

А ако все по-дългите вечери ви вдъхновяват, можете да направите като мен и да започнете да плетете свое собствено одеяло. Освен че ще имате възможност да изберете перфектната прежда, цвят и плетка за него, няма нищо по-хубаво от комфорта на нещо, направено от собствените ти ръце! Утре ще споделя и няколко идеи, от които можете да почерпите вдъхновение!

Вижте и продължението на тази статия – специално за плетени одеяла!

 

Благодаря за вниманието!

Ако статията ви е харесала, абонирайте се за следващите по мейл или ме последвайте във facebook, twitter или bloglovin!


 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...