www.vesta-mebel.eu

Копенхаген ми е на сърце още от времето, когато учех там, но скоро не съм писала за нищо датско и може би затова се зарадвах толкова, когато попаднах на този хотел в Латинския квартал (тоест съвсем в центъра на града), който ме впечатли най-вече с минималистичния дизайн на спалните. Специално идеята за табла на леглото във формата на облегалка на стол ми напомни на онзи хотел в ар нуво стил в Стокхолм, за който писах миналата година, и неговите табли в стил облегалка на пейка от Тонет. 

За разлика от предишния хотел, който се е намирал на това място, в хотел SP34 (от адреса – улица Sankt Peders 34) новият собственик се цели в по-платежоспособна и взискателна клиентела и отделя място за два ресторанта и два бара, кафе, фитнес център, киносалон и конферентни зали като в същото време запазва особеностите на старата сграда, особено покривните тераси и вътрешния двор. Кафето на първия етаж напомня за индустриалния стил на Ню Йорк, но стаите имат съвсем скандинавско излъчване, решени в сиви нюанси, разнообразени с топлият цвят на парена дървесина и интерпретации на датския дизайн от 50-те години на двадесети век в лицето на столчетата, а и кожените възглавници. Изобщо, ако мога да заема от yatzer термина, който измислят по повод този хотел, “нео-ретро” е дота добро описание на стила, в който Мортен Хедегор го обзавежда.

Основна роля в ретро усещането на интериора играе много стилно подбраното осветление, което е дело на шведската фирма RUBN, чиито модели ме впечатлиха толкова, че съвсем скоро ще има отделен пост специално за тях. Например моделът Table не само изглежда чудесно в интериора на хотелската стая, но също толкова на място стои и в лобито на хотела между пейките с кожени възглавници, които изглеждат направени единствено с цел почивка. 

www.vesta-mebel.eu

 

www.vesta-mebel. euwww.vesta-mebel.eu

 

Основен елемент е новият прочит на стола на стола на Ханс Вегнер.www.vesta-mebel.eu

 

 

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

Така и не можах да открия сайт на самия хотел, но можете да го намерите в Lonely Planet или Booking. Хотелът е част от веригата Brochner hotels и там можете да откриете още снимки и информация. Дизайнът е на Мортен Хедегор (Morten Hedegaard).

 

Благодаря за вниманието!

Ако статията ви е харесала, абонирайте се за следващите по мейл или ме последвайте във facebook, twitter или bloglovin!


 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...