www.vesta-mebel.eu

Вила V3 е елегантна семейна къща с Г-образна форма в Рисков – част от втория по големина град в Дания и най-старият в цяла Скандинавия – Орхус. Къщата е разположена на четири нива и повече от 370 кв. м и включва дори и гараж. Формата е обусловена от ъгловия парцел и желанието на собствениците да загърбят улицата. Външната фасада е много изчистена и освен от рампата към гаража, се разнообразява единствено от двата разположени високо горе правоъгълни прозорци, които завиват и по покрива. Разположени толкова високо, те позволяват в помещенията да навлезе максимално светлина, дори и в мрачните зимни дни, без да позволяват погледа на случайния минувач да разкрие какво се случва в помещенията зад тях. www.vesta-mebel.eu

Вътрешната част на Г-то е отворена към югозапазен двор. Тук витрините са по-големи, а преходът от къщата към двора съвсем плавен. Дворната част включва няколо обособени къта – включително покрита част най-горе, продължение на дневната – масивната дървена пейка продължава визуално обема на камината от дневната; отворена тераса, която продължава в горното осветление на долния етаж и се свързва посредством бетонни стъпала с втора открита площадка на по-ниско ниво.

Интериорът е изцяло в сивата гама, много пестелив и с изчистени прави линии. Видимият бетон присъства навсякъде, като стените минават през цялата къща и обединяват отделните планове. Бетонът е разнообразен от дървени и стъклени повърхности и разнообразни текстили. Детайлите са премислени навсякъде – включително дърветата са строго съобразени така, че едновременно да създават приятна гледка, но и да предпазват от нежелани погледи. Дори входът на гаража е изпълнен много внимателно исъчетава плавни стъпала с рампата и решетка за отводняване точно пред гаражната врата – просто като детайл, изпълено от същия материал, от който правим тези рампи и у нас, но изглежда в пъти по-добре. 

Проектът е на датското студио Adress, което смятам от тук нататък да следя по-внимателно, защото очаквам още много интересни проекти от тях.

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euEames Lounge Chair and Ottomanwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

Благодаря за вниманието!

Ако статията ви е харесала, абонирайте се за следващите по мейл или ме последвайте във facebook, twitter или bloglovin!


 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...