www.vesta-mebel.eu

Всъщност, идеята се оказа нещо като шега за първи април, но лично на мен, дизайните на тези осветителни тела ми харесаха много най-вече заради начина, по който едновременно напомнят за култовия филм, и в същото време не изглеждат като поредния мършандайз, по-скоро напомнят естетиката на скандинавския дизайн от 50-те и изглеждат съвсем като нещо, което може да се открие из каталозите на големите фирми производители на осветителни тела. 

Дело са на израелския дизайнер Eyal Rosenthal, който измисля дизайна и след това поставя отделните проекти на фон, напомнящ страница от каталог. Имената са оригиналните, но променени леко, така че да звучат шведски, Описанията отдолу са от съответните страници в уикипедия, преведени на шведски. Аз определено съм фен на Vajder и Maul. Вие какво си харесахте?

Оригиналната първоаприлска шега разказва за това как дизайнерът е наследил магазин за осветление от дядо си и там е открил тези страници от каталога и видял детските си любими герои в старото магазинче. Можете да откриете целия текст тук. Самият проект в сайта на дизайнера тук.

www.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.eu

Благодаря за вниманието!

Ако статията ви е харесала, абонирайте се за следващите по мейл или ме последвайте във facebook, twitter или bloglovin!


 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...