www.vesta-mebel.eu

Сигурно сте забелязали, че често следя шведските сайтове на брокерските фирми. И как да не ги следя – там определено отделят внимание на декор и снимки, което при нас не е постоянна практика. Самото ровене из тези сайтове е наслада за окото, а бонусът е, че от време на време попадаш и на апартаментите на хора, които следиш редовно, защото списват супер интересни блогове за интериор. Точно такъв е случаят с апартамента на Йохана Брадфорд, който сме виждали не веднъж и два пъти из фотосесиите в нейните постове. Наскоро в пост, озаглавен Нова ера, тя писа, че обявява за продажба жилището, което буквално нарича “апартамент-мечта”, за да преследва следващата – собствена къща. Което ни дава възможност да надникнем по-внимателно с него, благодарение на снимките на Андерс Берстед, както и най-удобното нещо за мен – план на апартамента, който открих сайта на брокерската фирма Entrance, където се вижда и колко интересна форма има самото жилище.www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

Разбира се, апартаментът беше продаден много бързо, но пък това не ни пречи да разгледаме още едно жилище в Гьотеборг :)

Сградата е историческа, така че стените са много дебели (поне 60-тина см на око), а коридорът е много по-широк от това, с което сме свикнали при нас. Стаите са подредени една до друга с поглед към улицата – спалнята е преходна от хола, а третата стая е с вход от към коридора и е понеже е малко по-тясна, е превърната в кабинет. Основните тонове са неутрални сиви нюанси, но в спалнята и коридора акцент са тапетите с флорални мотиви. Аз лично не съм привърженик на всички стени да са с толкова наситени тапети, но признавам, че спалнята ми харесва много. Мотивът е нежен и успокояващ и прави спалнята много уютна. Стаята е малка, но понеже мебелите са подбрани да са малко по-малки, не изглежда претрупана. Какво имам предвид под по-малки? Например гардеробът в нишата, който всъщност е съставен от два двукрилни гардероба от Икеа не заема цялото място и така ширината на стаята изглежда достатъчно голяма. У нас по-често гардеробът ще заеме цялата ниша (тоест дъното на стаята) и ще има и настройка така, че да има максимално място за вещи. Което не е лошо, но има систуации, в които един лек и по-малкък гардероб работи много по-добре. Този например изпъква чудесно на фона на флоралния тапет. Освен това напомня да прочистваме дрхите от време на време :) Нощните шкафчета също се вписват в тази идея – на високи крачета са – така подът остава свободен и стаята изглежда по-голяма.

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

Тази тенденция е продължена и в кухнята, където откриваме една много лека дървена пейка на Лусиан Ерколани в бяло, съчетана с две столчета от парена дървесина на Тонет и Wishbone стол на Ханс Вегнер. Наредени около стара кръгла дървена маса, целия кът за сядане изглежда много лек и визуално заема много по-малко място отколкото по-тежки и големи столове или разтегателни маси, за каквито действително има място в това помещение, но биха създали съвсем различна атмосфера. 

Кухненските шкафове са много приятно меко бежово и са само долу. Всичко над плота е леко, окачено на стената и видимо, което допринася за още по-широка и спокойна атмосфера в кухнятa. Аксесоарите обаче са подбрани внимателно, така че да се вписват в тоновете на цялото помещение – нищо не изпъква и не разваля хармонията, а в същото време внасят уют, всичко е лесно достъпно и удобно, и въпреки това изглежда подредено. 

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

За разлика от тапета в спалнята, тапета в коридора не харесвам изобщо заради прекалено големия детайл. Сигурна съм, че ако беше оставен само на едната стена, щеше да стои по-добре. Това обаче не пречи цялото жилище да изглежда много приятно, светло и уютно. Книгите и личните колекционерски предмети внасят индивидуализъм. Особено харесвам купчините със списания в кабинета, както и снимките за инспирация на сивата стена до бюрото. Изглежда много вдъхновяващо!  

www.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.eu

 

Открито при Coco Lapine.

Благодаря за вниманието!

Ако статията ви е харесала, абонирайте се за следващите по мейл или ме последвайте във facebook, twitter или bloglovin!


 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...