www.vesta-mebel.eu

Рутенберг се намира на няма и час път северно от Берлин и благодарение на Archello открих, че местното старо викарство е превърнато в много приятен хотел. Не основната сграда искам да ви покажа обаче, а една от малките летни къщи – Salix, която се намират в комплекса и то главно заради една причина – големият прозорец с място за четене и излягане пред него – това струва ми се е едно от най-приятните места, които съм виждала за четене в скоро време и честно казано от време на време си мечтая за подобен прозорец. Всъщност ми харесва дори повече от идеята за самостоятелна библиотека на Мьолк, която съм ви показвала преди. Може би защото не е чак толкова отделено и може да те изкуши по всяко време. Особено ако има малко слънце! Подобно място за мен би било перфектно за един мързелив уикенд далеч от града. 

www.vesta-mebel.eu

В интерес на истината вече бях изпаднала в едни такива мечтания за подобен прозорец преди да открия, че всъщност излизащият навън обем, на който е монтиран толкова харесвания от мен прозорец, в действителност наистина помещава спалнята. Тоест не очаквайте някой със склоност към излежаване изобщо да се вдигне от леглото с такъв прозорец до него ;) И шегата настрана, проектът е интересен именно заради изнасянето на различните функции по периферията на къщичката, която иначе представлява голяма дневна със страни 6 на 6 м. Леглото (спалнята), кухнята, както и банята имат собствени обеми, които излизат от общия обем на къщичката. Така че не само леглото, но и кухнята предоставя много хубава гледка навън, докато приготвяте лека вечеря например. Друг интересен детайл е южната стена, която е превърната в екран за сенките на върбовите дръвчета около къщата. Доста интересно, нали?

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

Проектът е на Peter Grundmann, който проектира целия хотел и дори превръща старите обори също в в студио за отсядане. Повече за Re:hof можете да намерите на сайта на хотела.

Благодаря за вниманието!

Ако статията ви е харесала, абонирайте се за следващите по мейл или ме последвайте във facebook, twitter или bloglovin!


 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...