www.vesta-mebel.eu

Днес ми се ще да прелетим към Васастан – стокхолмския квартал, в който Астрид Линдгрен е заселила и Карлсон, за да разгледаме един стилен апартамент в хармонични тъмни нюанси и страхотен прозорец в кухнята. Цветовата гама е много хармонична, и макар че цветовете са доста тъмни, цялостната атмосфера е много спокойна и най-вече уютна и предразполагаща към почивка и отмора. Тъмната гама и умело подбраните детайли освен това създават усещане за ненатрапчив лукс, който струва ми се би се харесал на всеки. 

www.vesta-mebel.eu

Сиво, тъмно синьо и кафяво, разнообразени със зеленото на растенията (и полилея в голямата спалня), както и златисти акценти от лампите, са съчетани с голямоформатни фотографии по стените, които допълват меланхоличната атмосфера на апартамента. Никъде другаде не съм виждала диванът Soderhamn на Икеа да изглежда толкова стилно, благодарение на съчетанието с огледалните кубове-масички пред него и декоративните възглавнички.

Трапезарията е особено пестелива откъм декорация – централно място заема бялото кълбо на висящата лампа, а четирите стола Wishbone на Ханс Вегнер (вижте снимката най-долу) около кръглата маса са достатъчен акцент. Моделът е страхотен, защото изглежда добре в разнообразни интериори – от чисто скандинавски, през английски рустик и дори съчетани с моделите на Тонет. Тук тъмния цвят на дървото и плетените седалки се съчетават перфектно с цветовата гама в дневната.

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

Най-интересната част за мен е кухнята, която се намира в средата на жилището и по принцип би трябвало да бъде тъмна. Едно чудесно хрумване да се отвори голям прозорец към малката спалня, който внася естествена светлина в иначе най-тъмния кът на апартамента обаче променя нещата радикално и се превръща в своеобразен акцент на цялото жилище. Шкафовете са в много мек сив нюанс минималистично решени без дръжки на горния ред, съчетани с нежен мраморен плот и гръб, които завършват кухнята и й придават луксозно усещане. Височината е горните шкафове е до тавана, който съвсем не е на 240 см над пода, но не тежат визуално заради изчистената им линия и цвета, който хармонира с всички останали. 

www.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.eu

 

black wishbone chair Hans Wegner диван Икеа Содерхамн сив, Soderhamn Ikea sofa dark grey

vesta mebel blog-tumni nuansi v stockholm plan

Повече снимки и информация в сайта на брокерите – Bo|sthlm. Открито в Gravity Home

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...