Кой е казал, че лампи трябва да се правят само от скъпи материали като стъкло и стомана? Наскоро открих едни страшно красиви лампи от нещо толкова обикновено като папие маше – да, точно така – обикновена хартия, но пък толкова ефектна!

vesta mebel-mechant studio - lampi papier mache2

Лампите са продукт на френското студио M?chant Studio (за което писах наскоро във връзка с един красив зимен интериор), създадено от една бивша зъболекарка, обиколила Канада, Виетнам, Швейцария и най-накрая върнала се в родната си Франция, за да се отдаде на двете си страсти – пътуванията и дизайна. Нейните продукти са много лесно разпознаваеми, имат собствен уникален стил и съвсем не се свеждат само до лампите, които ви показвам днес. Можете да намерите разнообразни рециклирани предмети, плетени лампи, възглавници, накити, картини и др.

vesta mebel-mechant studio - lampi papier mache1

Рециклираната хартия, техника, която те връща в часовете по рисуване от първи клас, мекото усещане на хартията, буквите и думите, които прозират под слоевете хартия – всичко това внася усещане за уют и домашна неформална обстановка. В комбинацията със златистите звезди или висящите елементи за мен са особено зимни и коледни и внасят едно празнично, леко меланхолично, но и уединено и уютно усещане.

Надявам се ви харесват колкото и на мен! Аз лично дори вече си представям две от тези лампи (именно комбинацията, която съм сложила най-отгоре – бяло и златисто) как ще стои в бъдещото ми жилище някой ден :)

Други неща от същото студио може да видите в техния etsy магазин.

vesta mebel-mechant studio - lampi papier mache

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...