Mira-Schroeder-BlessВсъщност доста се чудех как да нарека тази статия. Благодарение на fubiz започна с идеята да ви представя едно много любопитно бюро-легло (или работно легло!), което може да се окаже страшно удобно за студентска квартира например, но в крайна сметка, като човек прекарващ доста време в мебелни магазини, се оказах много по-впечатлена от тази нова идея за продаване, на която залагат двете основателки на немската марка Bless, чието произведение е това легло – а именно тотално променената им концепция за магазин или шоурум. Те правят нещо далеч по-интересно – превръщат дома в магазин, или магазинът в дом (зависи как го погледнете!). Заедно с дизайнерката Мира Шрьодер, която нарича себе си “берлинчанка по избор”, те създават BLESS HOME – апартаментът магазин, който се явява шоурум на марката BLESS, но в същото време е и дом на Мира Шрьодер вече три години.

Mira-Schroeder-Bless4 Mira-Schroeder-Bless5 Mira-Schroeder-Bless8 Mira-Schroeder-Bless7 Mira-Schroeder-Bless6

Два пъти седмично Мира отваря вратите на дома си за любопитни клиенти или хора, заинтересувани от приключението да опознаят вещите и дрехите на марката по този оригинален начин. Тази концепция има и един недостатък разбира се, а той е, че със сигурност на собственичката на апартамента й се налага да се разделя с някои любими части от обзавеждането понякога (представете си да имате такъв хамак и да се наложи да се разделите с него!:), но със сигурност за потенциалният клиент преживяването да се запознае с марката по такъв неформален начин и в реална обстановка е ненадминато. Това е прекрасен начин за модернизиране традиционния процес на продажба на стоки, но за разлика от виртуалните продажби, този модел набляга основно на истинското изживяване на продукта или стоката.

Освен че показва продуктите на Bless, Мира организира и тематични вечери с национална кухня, презентации и други събития, които всъщност много повече приличат на домашно парти, отколкото на светско мероприятие.

Ще се радвам да разбера какво мислите за тази нестандартна идея! А като за край ето и снимки на “работното легло”, което всъщност даде идеята за тази статия – през деня се използва за бюро, а вечер плотът много лесно се обръща от страната на матрака. Ако не искате да прибирате всичко, по което сте работили, можете да просто да изместите книжата отстрани на плота, който служи като подпора за цялата конструкция, както и нощно шкафче, когато се обърнали леглото. Ако се чудите къде да сложите компютъра – той е чудесно място и за него, дори може да го превърне в екран, на който да гледате филм вечер. Доста добра идея, нали?

Mira-Schroeder-Bless10

Mira-Schroeder-Bless2Mira-Schroeder-Bless3Mira-Schroeder-Bless9

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...